Εφαρμογές νανοτεχνολογίας στη συσκευασία τροφίμων: βελτίωση των μηχανικών ιδιοτήτων μέσω των νανοσύνθετων, βελτίωση των ιδιοτήτων φραγμού, βελτίωση της επίδοσης των βιο-βασιζόμενων πολυμερών, επιφανειακά βιοκτόνα.
Ενεργά υλικά συσκευασίας, έξυπνη συσκευασία, νανοαισθητήρες για την ποιότητα των τροφίμων, βρώσιμες νανοεπικαλύψεις, πιθανή μετακίνηση νανοσωματιδίων από τα υλικά επαφής με τρόφιμα.
Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην ανάλυση τροφίμων.
Νανογαλακτώματα.
Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία καταναλωτές από τα νανοϋλικά.
Βιοϋλικά: επιστήμη υλικών, επιφανειακές ιδιότητες, πολυμερή, υδροπηκτές, φυσικά υλικά, μέταλλα, κεραμικά, σύνθετα υλικά, αποκρίσεις του οργανισμού στα βιοϋλικά, αποτίμηση της βιοσυμβατότητας, αποδόμηση των υλικών σε βιολογικό περιβάλλον, εφαρμογές, μηχανική ιστών.